İnternetten satış nasıl yapılır diye içiniz içinizi yemiş olabilir. İnternetten satış yapma konusunda tatmin edici cevaplar bulamayabilirsiniz. Kafanıza takılan her türlü soruyu burada cevaplandırıyoruz.
İNTERNETTEN SATIŞ NASIL YAPILIR?
Küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler kendilerini daha geniş bir kitleye tanıtabilmek için dijital platformlara başvurmaya başlamıştır. İnternetin hayatımıza girmesiyle birlikte birçok kişi internet ortamından satış yapmaya atılmış ve akıllarda internetten satış nasıl yapılır sorusu oluşmuştur.
İnternetten satış yapmak günümüzde oldukça önemlidir. Birçok kullanıcı fiziki mağazalara gitmek yerine daha kolay ve fiyat karşılaştırması yapabilecekleri dijital platformları tercih etmektedir. Binlerce ürün yalnızca birkaç saniye içerisinde kullanıcıların önüne sıralanmaktadır.
İnternetten satış yapmak istiyorsanız, kendi e-ticaret işletmenizi Penta Yazılım farkıyla kurabilirsiniz! Pazarlayacağınız ürünlere özel e-ticaret sistemleri kuruyoruz ve eğitimlerimiz ile sizleri destekliyoruz!
- Sabırlı olmalı ve zaman ayırmalısınız.
Bir işletme sahibi olarak internetten satış yapacaksanız bu alanda hem kendinizi hem de e-ticaret sitenizi geliştirmeye zaman ayırmalısınız. Ancak bu işler için bir ekibiniz varsa zamanla ilgili bir probleminiz olmayacaktır.
E-ticarete atılan birçok kişi bu konudaki her şeyi hemen öğrenmek ve uygulamak istemektedir. Yine aynı şekilde hızlı bir geri dönüş alarak kazanç elde etmeye başlamayı beklerler. Beklenilen sonuçlar kısa vadede gerçekleşmeyecektir. Bu nedenle bu iş olmuyor diyerek kestirip atmak yerine sabırlı olmalısınız. Ayrıca bir e-ticaret sitesini yönetmek ve geliştirmek için tek başınıza olmak yerine bir ekiple birlikte çalışırsanız daha başarılı olursunuz.
- Vergi mükellefi olmalısınız.
Vergi mükellefi olmadan internet üzerinden satış yapmazsınız. Hali hazırda bir işletme sahibiyseniz başka bir şirket kurmanıza gerek kalmayacaktır. Ancak bir şirketiniz yoksa en basit ve maliyeti az yoldan şahıs şirketi kurmayı veya adi ortaklık yapmayı deneyebilirsiniz. Limited ve Anonim şirketi kurmak da tercihleriniz arasında olabilir ancak bunlar maliyeti yüksek olan işlerdir. Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur konulu yazımız vergi mükellefi konusunda size daha ayrıntılı bilgiler sunacaktır.
- Bütçe ayırmalısınız.
Online mağaza açmak fiziki mağazaya göre çok daha az bütçe gerektirse de kesinlikle sıfır maliyetli bir iş değildir. E-ticaret sitesinin kurulması, satış sürecine ulaşabilmesi, reklam giderleri gibi konular için bütçe planlaması yapmanız gerekmektedir. Bütçeniz yoksa, Evden e-Ticaret Yapma ve Para Kazanma Yolları ve Stoksuz e-Ticaret Yapma konulu yazılarımızı okuyabilirsiniz!
- Profesyonel E-Ticaret yazılımı
Teknolojinin gelişmesi sonucunda insanlar bir web sitesinden en iyi sonucu almayı bekliyor. Profesyonel olmayan ve düzgün bir şekilde çalışmayan e-ticaret sitesi müşteri kaybetmenize neden olabilir. Bu nedenle e-ticaret yazılımı için profesyonel kişilerle çalışmalısınız.
Penta Yazılım, e-ticaret sitesi hakkında profesyonel destek alabileceğiniz yazılım şirketidir. Penta Yazılım ile iletişime geçerek e-ticaret sitesi kurulumu hakkında bilgi alabilirsiniz.
- Sosyal medyayı kullanın.
E-ticaret web sitesi kadar sosyal medya kullanımı da satışlarınızı arttırmada oldukça önemlidir. Özellikle Instagram kullanımı ticaret konusunda oldukça önemlidir. Instagram üzerinden satış yapmak isteyenler için yazımızı okuyabilirsiniz.
Bir diğer önemli mecra ise Facebook’tur. Facebook’ta mağaza kurarak ödeme için kullanıcıları e-ticaret sitenize yönlendirirsiniz. Böylelikle müşterilerinize hem daha çok ürün gösterme fırsatı hem de kendinizi tanıtma fırsatı bulmuş olursunuz. Facebook’ta mağaza açmak yazımız sizlere bu konuda yardımcı olacaktır.
- Ürünlerinizi farklı kanallarda satışa sunun.
Bu durumu şu şekilde açıklayabiliriz. Bir fiziki mağazanın ne kadar çok şehirde veya semtte şubesi varsa o kadar çok kişiye hitap etmektedir. Dijital ortamda da durum aynıdır. Ne kadar çok kanal kullanırsanız o kadar çok kişiye hitap etme şansınız olur. Dolayısıyla da satışlarınız artacaktır. Örneğin; Instagram shopping özelliğini açabilirsiniz. Aynı zamanda Facebook üzerinden bir mağazanız olabilir. Bunlara bağlı olarak e-ticaret siteniz zaten olacaktır. Dilerseniz çok fazla kullanıcının olduğu platformlarla adi ortaklık kurabilirsiniz. Bu platformlar üzerinden de satış yaparak kazancınızı arttırırsınız.
- Farklı ödeme yöntemleri sunmalısınız.
Yalnızca kredi kartı ile ödeme pek akıllıca olmayacaktır. Çünkü 18 yaş altındaki müşterilerinizin kredi kartı olmayacağından dolayı müşteri kaybetme olasılığınız çok fazladır. Bir kargo şirketi ile anlaşarak kapıda ödeme imkanı sağlayabilirsiniz. Bankanız aracılığı ile havale veya EFT seçeneğini e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz. Bu durumda müşteri sayınız artacaktır. Her kesime hitap etmek her zaman daha iyidir.
- Kargo fırsatlarından yararlanın.
Kargo fırsatlarından yararlanarak satışlarınızı arttırabilirsiniz. Örneğin, bir ürün için 50 TL fiyat belirlediniz. Ek olarak da 10 TL kargo ücreti koydunuz. Bu şekilde müşterinizin ödeyeceği toplam fiyat 60 TL olacaktır. Ancak ürün için 60 TL fiyat belirleyip “kargo bedava” fırsatı yaratırsanız müşterilerinizin ilgisini daha çok çekersiniz. Ayrıca bu şekilde pazarlama taktikleri geliştirerek sadık müşteriler kazanabilirsiniz.
Kargo fırsatları için anlaşma sağladığınız kargo şirketi ile de görüşebilirsiniz. Belirli dönemlerde belirli fırsatlar yapılmasını veya kargo fiyatlarının minimum düzeyde tutulmasını isteyebilirsiniz.
Bu Yazıya Puan Ver!
3 kişi puan verdi.